سرپرست مرکز بهداشت استان کهگیویه و بویراحمد، در دوره اول مرحله تئوری کارگاه آموزشی تغذیه با شیر مادر گفت؛ تغذیه با شیر مادر در طی یک ساعت اول تولد، اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ مرگ میر شیرخواران و کودکان است.
سرپرست مرکز بهداشت استان کهگیویه و بویراحمد، در دوره اول مرحله تئوری کارگاه آموزشی تغذیه با شیر مادر گفت؛ تغذیه با شیر مادر در طی یک ساعت اول تولد، اولین و حیاتی ترین گام برای کاهش مرگ مرگ میر شیرخواران و کودکان است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج، دکتر محمد مهدی بانشی افزود؛ تمام شیر خواران تا 6 ماهگی باید بطور انحصاری با شیر مادر تغذیه شوند تا از رشد و تکامل مطلوبی و سلامت کافی برخوردار گرددند.
وی تصریح کرد؛ شیرخوارانی که با شیر مصنوعی تغذیه می شوند در معرض خطر ابتلا به بیماری های تنفسی، گوارشی، اسهال و استفراغ، دل دردهای قولنجی و جمع شدن گاز، عفونت گوش، عفونت ادراری، مننژیت، اگزوما و آسم قرار دارد.
دکتر بانشی ادامه داد؛ با مصرف شیر مصنوعی احتمال ابتلاء به چاقی، بیماری های قلبی و عروقی و بیماری قند نیز در بزرگسالی افزایش می یابد و بدانیم که شیر مصنوعی در هنگام تهیه به سهولت آلوده می شود و اگر سریع مصرف نگردد فاسد شده و احتمال ابتلاء به بیماری های گوارشی را افزایش می دهد.
وی یادآورشد؛ کودکانی که از شیرمصنوعی تغذیه می کنند از فواید عاطفی تغذیه با شیر مادر و امنیت روانی ناشی از آن در دوران بلوغ محروم می شوند و این امر بر تکامل روانی اجتماعی کودک در آینده تاثیر می گذارد و شیر خوار از فواید شیرمادر در ارتقاء بهره هوشی نیز محروم می شود.
وی در پایان خاطر نشان کرد؛ ترکیب شیر مصنوعی یکسان است و همانند شیر مادر در هر وعده و با رشد شیرخوار برحسب نیازهای او تغییر نکرده و الگوی رشد و تکامل مناسب کودک را فراهم نمی کند.
مدیر گروه بهداشت خانواده جمعیت و مدارس معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت؛ 2 دوره آموزشی 48 ساعته آموزش مشاورین شیردهی به مدت 6 روز در دو نوبت تئوری و عملی، تئوری ۱۵ تا ۱۷ مهر در سالن اجتماعات معاونت بهداشتی همچنین دوره عملی 27 تا 29 آبان در بیمارستان امام سجاد برگزار خواهد شد.
مهندس گشتاسب ملک پور، ابراز داشت؛ مدرسین کشوری مشاورین شیردهی خانم ها فارسیمدان، دوکوهکی ، ایزد پرست از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، خانم امیر عضدی از دانشگاه علوم پزشکی بوشهر، متخصصین کودکان و نوزادان استان دکتر علی کشتکار فوق تخصص گوارش کودکان می باشند.
وی ابراز داشت؛ شرکت کنندگان در در این کارگاه 6 روزه کارشناسان منتخب ماما، بهداشت خانواده، پرستار شبکه ها ،بیمارستانهای استان، بیمارستان صنعت نفت گچساران و شهدای گمنام تامین اجتماعی یاسوج، کارشناسان حوزه معاونت درمان و معاونت بهداشتی آموزش های لازم را می بینند.
وی یادآور شد؛ مهترین هدف: تربیت مشاورین شیردهی به منظور حل مشکل مادرانی که به دلایل مختلف از جمله تکنیکها و مهارتهای اشتباه شیردهی، ندانستن اهمیت تغذیه با شیر مادر ویا نارسی و بیماریهای نوزادانشان و ... قادر به شیردهی نمی باشند.
وی در پایان خاطر نشان کرد؛ بهبود شاخص استانی تغذیه با شیر مادر می باشد، هدف این دوره به هیچ وجه آموزش مطالب علمی صرف نیست و افراد با شرکت در این دوره متعهد به انجام یک کار اجرایی، یعنی همان در راستای حل مشکل شیردهی مادران به روش طبیعی و کنار گذاشتن روش های مصنوعی است.






